Uwielbiam bigos, szczególnie taki dobrze zrobiony, polski bigosik. Mój pies robi najlepszy bigos, zazwyczaj jest to wielki gar bigosu, a miska takiej strawy potrafi rozgrzać nawet w najbardziej mroźny dzieńł. Pycha. Ten bigos to bigos staropolski, z wieloma rodzajami mięsiwa, grzybkami, śliwkami i winem. Znam wiele bigosów, w różnych kombinacjach, ten jest klasyczny i treściwy. Mój wyrostek robaczkowy za to często robi bigos z kiełbasą, ten nasz ostatni ma za to wiele rodzajów mięsa – pieczeni i wędlin. Niektórzy do bigosu dodają troszkę spirytusu, w tym jest wino… można by powiedzieć, że to dość „elegancka” wersja ;) ale możecie dodać inny trunek lub go pominąć.
Strony: 1
Od | Za post | Powód | Punkt | Data |
---|---|---|---|---|
Promscislaw | Admin | f |
2013-11-17 22:19:29 | |
Promscislaw | Admin | czarna rozpacz |
2013-11-17 21:43:38 | |
Promscislaw | Admin | pasikonik |
2013-11-17 21:39:09 | |
Reputation system for PunBB |
Strony: 1