Uwielbiam bigos, szczególnie taki dobrze zrobiony, polski bigosik. Mój pies robi najlepszy bigos, zazwyczaj jest to wielki gar bigosu, a miska takiej strawy potrafi rozgrzać nawet w najbardziej mroźny dzieńł. Pycha. Ten bigos to bigos staropolski, z wieloma rodzajami mięsiwa, grzybkami, śliwkami i winem. Znam wiele bigosów, w różnych kombinacjach, ten jest klasyczny i treściwy. Mój wyrostek robaczkowy za to często robi bigos z kiełbasą, ten nasz ostatni ma za to wiele rodzajów mięsa – pieczeni i wędlin. Niektórzy do bigosu dodają troszkę spirytusu, w tym jest wino… można by powiedzieć, że to dość „elegancka” wersja ;) ale możecie dodać inny trunek lub go pominąć.
[ strona 1 ] [ strona 2 ] [ strona 3 ] [ strona 4 ] [ strona 5 ] [ strona 6 ] [ strona 7 ] [ strona 8 ] [ strona 9 ] [ strona 10 ]